Знак на климатици LG Климатик LG

Термопомпи LG

Климатици за отопление и топла вода

В следната таблица са показни цени за термопомпи LG, които включват в себе си ДДС. За изграждането на една отоплителна инсталация на база термопомпи обикновенно са необходими и други неща в зависимост от конкретния проект. Такива неща биха могли да бъдат алуминиеви радиатори или система за подово отопление в зависимост от конкретния случай.

Съвременните термопомпи LG извъшват пълен контрол на отоплителна инсталация в която може да има други източници за отопление от сорта на слънчеви колектори за топла вода, камина и т.н.. В случай, че не е необходим пълен контрол и вече е изградена отоплителна инсталация с радиатори или подово отопление LG предлага и един друг подход за монтаж на термопомпи. Тези термопомпи са с по-ниски цени.

Цени за термопомпи LG

Модел Mощност при отопление Цени
H09SNE 9 kW 7999 лв.
H12SNE 12 kW 10499 лв.
H14SNE 14 kW 11499 лв.
H16SNE 16 kW 11999 лв.

Термопомпи LGВ показаните цени не е включен и необходимия бойлер в който се съхранява топла вода за миене и къпане, както и разходите за монтаж. Необходимия бойлер е малко по-различен от масово използваните бойлери защото той притежава допълните изводи за свързване към воден кръг в който тече циркулационна вода затоплена от самата термопомпа.

Важен факт на който трябва да се обърне внимание е че при проектирането на отоплителна инсталация с термопомпи реалната мощност зависи от температурата на циркулационнта вода и външния въздух подобно на използването на климатици а отопление . При ниски температури на циркулационната вода се постигат много по-високи нива на енергийна ефективност със термопомпи сравнено с използването на климатици, но за това е необходимо изграждане на отоплителна система за подово отопление.

Режима на охлаждане при използването на термопомпи се реализира с помощта на конвекторни вътрешни тела, които отново не са включени в показаните на страницата цени за термопомпи LG. Реално най-прецизна информация и оферта с цени, която включва всичко необходимо включително и монтаж, може да бъде предоставена след изготвянето на проект, който отчита всички условия. Такъв проект и последваща оферта с цени бихме могли да изготвим след като изпратим наш добре подготвен специалист в проектирането на климатици на мястото за монтаж.

Термопомпи с AHU KIT

Понеже за този тип термопомпи се предлагат външни тела и специален електронен модул съдържащ управление и дистанционно управление е необходимо само да се закупи допълнително пластинчат топлообменник. При съществуващи отоплителни инсталации би трябвало да има циркулационна помпа и разширителен съд и заради това този вариант е с по-ниски цени.

Информация за термопомпи LG

LG разработи нейните термопомпи на база технологиите за професионални инверторни климатици с които LG е доста известна в света. Това са модерни, надеждни и икономични инверторни климатици и същото е валидно за новата разновидност климатична техника предназначена за създаване на комфортно отопление и затопляне на вода, която често може да се срещне под наименованието термопомпи.

Всъщност това са си вид климатици, които подобно на използваните досега инверторни климатици преместват енергията от външния въздух в междинен топлоносител - вода. Както професионалните инверторни климатици LG, така и термопомпите LG са си широк обхват на отдаваната топлоинна мощност, златно антикорозионно покритие на външните топлообменници и постояннотокови инверторни компреосри

Със използването на постояннотокови инверторни компресори в климатици и термопомпи, LG успя чувствително да повиши нивата на икономичност. Вграждането на тези инверторни компресори в термопомпи допълнително подобрява икономията на електрически ток заедно с основния принцип на работа.