Знак на климатици LG Климатик LG

Нови инверторни климатици LG

Енергоспестяващи инверторни климатици LG
Инверторни климатици MAESTRO

През 2010 година LG ще предлага три нови серии инверторни климатици - MAESTRO, LIBERO и HERO. Тези нови климатици влизат на световният пазар с отлични технически характеристики и иновативен дизайн. Серията MAESTRO в момента са едни от най-икономичните инверторни климатици с много висок коефициент на преобразуване на енергията и стилен дизайн на вътрешното тяло

Инверторни климатици MAESTRO

Серията MESTRO са най-високотехнологичните инверторни климатици, които произвежда LG. Високите технологии разработени от LG в областта на климатичната техника доведоха до появата на едни от най-енергоспестяващите климатици на пазара в света. Коефициентите на преобразуване на енергията в режим на отопление при тези инверторни климатици са съответно 4.57 и 4.17 за моделите с топлинна мощност 2.5 и 3.5 киловатовата.

Тази висока енергийна ефективност позволява, не само да се спетят разходи свързани с използването на тези инверторни климатици, но и чувствително да се намали ефекта върху околната среда. LG е една световна компания и се старае да осигури максимален комфорт на своите клиенти, с минимално отражение върху околната среда.

В инверторните климатици от серията MESTRO е поставен специален сензор, отчитащ наличието и движението на хора. С помоща на този сензор въздушната струя може да се управлява автоматично в зависимост от местоположението, като има възможност тя да бъде директно към мястото с хора или индиректно.

Филтър за пречисване на въздуха

Филтър на климатици LGСъвременните климатици се превърнаха в нещо повече от уреди за отопление и охлаждане, и освен стандартните функции те непрекъснато поддържат среда без вируси и бактерии вредни за човешкото здраве. В това отношение в инверторните климатици LG е вграден модерен филтър за пречистване на въздуха от вредно за здравето съдържание, включително и на неприятни миризми. Самият филтър е изграден от седем отделни филтъра предвидени да ппречистват непрекъснато въздуха от най-различни съставки, ноякой от които биха могли да причинят и дискомфорт..

Охлаждане без премахване на влагата

При нормалната си работа в режим на охлаждане всички климатици изсушават въздуха в стаята. Това е един процес причинен от факта, че вътрешното тяло е по-студено от въздуха и по-него кондензира влага от въздуха. Понякога прекомерното изсушаване на въздуха не е здравословно за някой хора и затова LG е разработила специален алгоритъм, с който тези инверторни климатици достигат желаната температура без да изсушават въздуха.

Надеждност и сервиз

Всички климатици LG са със специално златно антикорозионно покритие на външните алуминиеви ламели, което им осигурява по-дълъг живот. Допълнително в случай на проблем диагностицирането му би могло да се извърши с помоща на мобилен телефон. Това позволява на сервизните специалисти по-бърза диагностика и отстраняване на проблема своевременно. Тази опция е валидна за инверторните климатици от сериите MAESTRO, LIBERO, HERO и ArtCool.